پروژه بنیادی ارتباطات کوانتومی

You are here

با توجه به اهمیت استراتژیک امنیت اطلاعات و ارتباطات در دنیای کنونی، پژوهش و سرمایه­ گذاری کشور در حوزه فناوری ارتباطات کوانتمی بسیار ضروری و مهم به نظر می‌رسد. گروه نوری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با درک اهمیت و ضرورت پژوهش در این حوزه، از سال ۹۵ پژوهش بنیادی در حوزه ارتباطات کوانتمی را آغاز کرد. بدین منظور در اسفند ۹۵ یک هسته علمی-پژوهشی از متخصصان حوزه ارتباطات کوانتمی نوری در کشور با محوریت پژوهشگاه تشکیل شد تا به صورت هماهنگ، منسجم و هدفمند بر دانش کار تسلط یابند. فعالیت­های پروژه در دو بخش به شرح ذیل انجام می‌شود:

۱- کسب دانش فنی سیستم­‌های ارتباطات کوانتمی نوری کاربردی از منظر اپتیک کوانتمی

۲- پژوهش بنیادی در حوزه ارتباطات کوانتمی نوری.

در بخش کسب دانش فنی، اجزای مختلف و مراحل کار سیستم­‌های توزیع کلید کوانتمی شامل مولدهای اعداد تصادفی کوانتمی، چشمه­‌های نور کوانتمی، آشکارسازهای کوانتمی، انواع پروتکل­‌های توزیع کلید کوانتمی متغیر گسسته و پیوسته، تصحیح خطا و تقویت حریم خصوصی، با هدف انتخاب بهترین چیدمان برای پیاده سازی در کشور مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته­ اند. در این راستا اصول کار، مزایا و معایب انواع مختلف هر یک از اجزا و پروتکل­‌های توزیع کلید کوانتمی شناسایی شدند و نهایتا تصویری کلان، شفاف و معنادار از اصول کار سیستم­های توزیع کلید کوانتومی به تصویر کشیده شد.

در بخش پژوهش بنیادی، مطالعات در چهار موضوع بررسی اثر هم بستگی­‌های کوانتمی در ارتباطات کوانتمی، بررسی اثر نویز در ارتباطات کوانتمی، استفاده از اندازه حرکت زاویه ­ای نور در بهبود پروتکل­های توزیع کلید کوانتمی و گیت­های کوانتمی نوری با هدف تهیه محتوای علمی-تخصصی به منظور درج در مجلات معتبر بین المللی انجام می‌شود.

درباره ما

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر مبنای اهداف سند راهبردی برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص"رصد فناوری ­های پیشرفته و تولید محصولات بومی، فعالیت پژوهشی در حوزه ارتباطات کوانتومی نوری را با توجه به اهمیت موضوع در دستور کار خود قرار داد.

عضویت در کانال تلگرامی فناوری کوانتوم

کانال تلگرامی "فناوری‌های کوانتومی کاربردپذیر در حوزه فاوا" به منظور ترویج، شناساندن و بالابردن سطح دانش فناوری کوانتومی (محاسبات کوانتومی، ارتباطات کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی) در کشور و تقویت روابط و همکاری‌های علمی متخصصان این حوزه، راه اندازی شده است. برای اطلاع از آخرین اخبار در حوزه فناوری کوانتوم و آشنایی با مفاهیم آن، می‌توانید در اینجا کلیک نمایید.

ارتباط با ما

• نشانی:    تهران، خیابان کارگرشمالی، روبروی سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری ارتباطات
  • تلفن تماس: ۸۴۹۷۷۳۳۳
  • رایانامه: quantumcomm@itrc.ac.ir